nieuws

Cateraar verbreekt wereldrecord

Catering

Luuk Broos, eigenaar van Maison Luuk Exclusieve Catering/Chalet Fontaine partycenter in Kaatsheuvel, heeft het wereldrecord champagnepiramide bouwen verbeterd. Het nieuwe record van de cateraar staat sinds zaterdag op 39.711 champagneglazen.

Cateraar verbreekt wereldrecord

Broos bouwde de enorme toren van champagneglazen in het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO in het Duitse Oberhausen. Zaterdagmiddag om 14.00 uur was het record een feit. Om precies te zijn gaat het om 39.711 champagneglazen, 61 etages, ruim zeven meter hoogte en 7.942 kilogram zwaar. Het oude record stond om 30.856 glazen.

Lange tijd was het onduidelijk of Broos het record zou halen. Zijn poging werd bedreigd door rondvliegende duiven. Trillingen in het winkelcentrum zorgden er zelfs voor dat er een bouwstop werd ingelast. Door de hoge opkomst van belangstellenden dreigde er instortingsgevaar.

Met het behalen van het record werd ruim 200.000 euro opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan het Wereldwijd Kinderfonds. Het bedrag is tot stand gekomen door donaties door bedrijven uit Duitsland en Nederland.

Reageer op dit artikel