nieuws

Cateraars doen steeds meer aan sociale werkvoorziening

Catering

Cateraars worden steeds actiever op het gebied van sociale werkvoorziening. Zo proberen ze in samenwerking met andere partijen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden en mogelijk nieuwe medewerkers te rekruteren.

Cateraars doen steeds meer aan sociale werkvoorziening

Zo sloten SW-bedrijf Permar en Albron een samenwerkingsovereenkomst. Permar voert de Wet sociale werkvoorziening uit voor vijf gemeenten: Barneveld, Ede, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen.

De organisaties gaan samen aan de slag om medewerkers van Permar op te leiden tot volwaardige cateringmedewerkers die ook buiten Permar aan het werk kunnen in een horeca-omgeving. Permar draagt de cateringactiviteiten van haar eigen bedrijfsrestaurants over aan Albron. Albron zorgt voor een cateringmanager die leiding geeft aan een team van Permar medewerkers.

De winst voor beide partijen zit in de inzet die ze gaan leveren op het gebied van sociaal ondernemen. Een sociale Joint Venture noemt Teun Verheij, algemeen directeur van Albron deze vorm van samenwerking: ‘Bij andere SW-bedrijven lopen inmiddels de eerste cateringmedewerkers stage op Albron-locaties.’

Interim-directeur Johan van Kouterik van Permar: ‘Dit is een prima voorbeeld van hoe de sociale werkvoorziening en het bedrijfsleven elkaar kunnen vinden. Hoe win-winsituaties geschapen kunnen worden.’

De bedrijfsrestaurants van Permar worden werk-/leeromgevingen waar Permar en Albron samen werken aan de professionele ontwikkeling van de cateringmedewerkers. Zij krijgen diverse volwaardige cursussen en opleidingen aangeboden om uiteindelijk voldoende opgeleid aan de slag te kunnen bij bestaande of nieuwe cateringlocaties in het werkgebied van Permar.

Reageer op dit artikel