nieuws

Cateraars koploper duurzaam inkopen

Catering

Bijna tien procent van de inkopen in de catering is duurzaam. Met dit percentage is de branche nationaal koploper op basis van de duurzaamheidsmonitor van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Cateraars koploper duurzaam inkopen

Dit maakte Veneca-voorzitter Hans Rijnierse bij de start van de traditionele jaarbijeenkomst van de brancheorganisatie begin deze maand bekend. Bij die gelegenheid overhandigde hij het eerste exemplaar van het Jaarbericht Veneca Focus 2010-2011 aan Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam.

Rijnierse liet weten trots te zijn op Ik Kies Bewust (IKB). ‘Als een van de initiatiefnemers van IKB is Veneca trots te melden dat er inmiddels ruim 7.000 producten met het IKB-logo op de markt zijn.’

Rijnierse stelde verder vast dat de crisis niet aan de cateringbranche is voorbijgegaan: een teruggang in locaties en een gemiddelde omzetdaling van vijf procent. Er waren echter ook goede ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het vlak van verduurzaming.

Voor het jaar 2011 hoopt hij dat ‘voorzichtige positieve signalen’ zich naar betere resultaten voor de branche zullen vertalen. ‘Bemoedigend dat het in de horeca beter gaat, al leert de ervaring dat herstel in de cateringbranche altijd iets later komt.’

Reageer op dit artikel