nieuws

Cateraars laten 55 miljoen euro liggen

Catering

Er valt nog een berg geld te verdienen voor bedrijfsrestaurants. Dat blijkt uit cijfers van het bureau Foodstep, gepubliceerd in de juli-editie van Misset Catering. Cateraars laten tientallen miljoenen euro’s liggen.

Cateraars laten 55 miljoen euro liggen

Als de consument ofwel (potentiële) bezoeker van het bedrijfsrestaurant vindt dat er sprake is van een ‘optimale lunchvoorziening’ dan is hij bereid meer geld uit te geven, zo bleek uit onderzoek van bureau Foodstep uit Wageningen. Dit zijn de feiten:

▪ De gemiddelde besteding bij de lunch in een bedrijfsrestaurant bedraagt € 2,27.

▪ Consumenten geven aan in een ‘optimale lunchvoorziening’ gemiddeld € 2,83 te willen besteden.

Er is dus nog een bestedingsruimte van € 0,56 per persoon per lunch. Deze bestedingsruimte vertoont een stijgende lijn, de daadwerkelijke besteding stagneert echter. Dit komt overeen met een jaarlijkse toename in besteding binnen de bedrijfscatering van ruim 55 miljoen euro (!) voor bedrijfsrestaurants en nog eens ruim 10 miljoen voor overige lunchvoorzieningen, aldus Foodstep.

Dit wetende is het interessant te kijken naar de belangrijkste redenen om het restaurant in het geheel niet, of niet iedere werkdag, te bezoeken. Al sinds het eerste Nationale Cateringonderzoek (2003) van Foodstep staat de reden ‘tevreden met brood/eten van thuis’ op nummer één. Voor veel werknemers biedt het restaurant in hun perceptie niet duidelijk genoeg een toegevoegde waarde op het meebrengen van etenswaren van thuis.

Reageer op dit artikel