nieuws

Cateraars omarmen gezondheidskeurmerk

Catering

Scholieren en werknemers zullen binnenkort gezondere voeding in de kantine of op het station aantreffen. De Nederlandse cateraars, die de kantines en scholen van eten en drinken voorzien, hebben een nieuw gezondheidskeurmerk voor voedingsmiddelen omarmd.

Cateraars omarmen gezondheidskeurmerk

‘Het is uitdrukkelijk de wens van de cateraars om gezondere voeding aan te bieden’, zei donderdag voorzitter Harry Brouwer van de Stichting Ik Kies Bewust, die het logo heeft bedacht. Deze stichting is een initiatief van drie grote fabrikanten van voedingsmiddelen, Unilever, Friesland Foods en Campina.

Cateraars als Albron en Sodexho zinnen volgens Brouwer op manieren om voeding met het keurmerk in de kantine te introduceren. ‘We bekijken wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een broodje gezond het keurmerk te kunnen geven.’

Producten van de drie fabrikanten die als gezonder zijn getypeerd, komen ook prominent in de kantine te liggen. De verwachting is echter niet dat de traditionele kroket verdwijnt.

Zie ook:
‘Maak gezonde voeding goedkoper’

Reageer op dit artikel