nieuws

Cateraars samen in project KrachtCatering

Catering

Zes grote cateraars werken samen in het project KrachtCatering. Hierbij worden bewoners van de achterstandswijk Kanaleneiland in Utrecht opgeleid voor de cateringbranche. De eerste twaalf cursisten hebben onlangs hun certificaat ontvangen.

Cateraars samen in project KrachtCatering

De cateraars die meedoen aan het project zijn Albron, Compass, ISS, Sodexo, SAB en Vermaat. Ze doen dit in samenwerking met uitzendorganisatie Tempo Team.

‘In Kanaleneiland hebben met name de allochtone vrouwen moeite om werk te vinden, veelal omdat zij geen opleiding en werkervaring hebben’, zegt Harald Zandvliet van Tempo Team.

Basiskennis catering

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken hebben diverse organisaties de handen ineen geslagen en een praktisch opleidingsprogramma samengesteld. Dit bestaat uit een sollicitatietraining, een cursus theoretische basiskennis catering, een training praktijkvaardigheden en een werkstage van vier weken.

Doelstelling is dat de deelnemers na het volgen van de cursus aan de slag gaan bij een cateraar, rechtstreeks of via Tempo-Team.

KrachtCatering is een initiatief van de commerciële én publieke sector. Ook de gemeente Utrecht en diverse wijkcentra zijn betrokken bij KrachtCatering. Het initiatief wordt mede betaald van subsidiegeld dat beschikbaar is gesteld voor het wijkactieplan ‘Kanaleneiland Leert’

De aangesloten instanties zijn positief over het geboekte resultaat en gaan zich inspannen om vervolgcursussen op te zetten. Daarbij worden dan ook andere gemeentes betrokken.

Reageer op dit artikel