nieuws

Cateraars vallen champagnerecord aan

Catering

Luuk Broos, eigenaar van Maison Luuk Exclusieve Catering/Chalet Fontaine Partycenter in Kaatsheuvel, doet een poging het wereldrecord ‘champagne piramide bouwen’ te verbeteren. Het goede weer van de afgelopen dagen zorgt echter voor grote problemen tijdens de recordpoging.

Cateraars vallen champagnerecord aan

De recordpoging van Broos vindt plaats in het grootste winkelcentrum van Europa, CentroO in het Duitse Oberhausen. Broos probeert met 39.711 glazen het huidige record van ruim 35.000 glazen te overtreffen. Dat record werd begin dit jaar tijdens de Horecava gevestigd door Jeroen van Craaikamp van Champagen Un-Limited in samenwerking met Stok & Huisman en horecauitzendbureau Hosiptality Team.

Of de recordpoging van Maison Luuk Exclusieve Catering/Chalet Fontaine Partycenter succesvol zal zijn, is nog maar de vraag. Door het warme weer stond afgelopen dagen het dak van het winkelcentrum open. Daarbij zijn enkele duiven naar binnengevlogen die een gevaar zorgen voor de glazentoren in aanbouw. De Duitse pers spreekt inmiddels over beruchte champagneduiven.

Bij de nieuwe poging gaat het om 39.711 glazen, 61 etages hoog, ruim 7 meter hoog met een totaalgewicht van 7.942 kilogram. Zaterdag 9 september hopen de recordjagers om 14.00 uur de poging te promoveren tot record met het uitschenken van één grote champagne. De opbrengst van de recordpoging komt ten goede aan een goed doel.

Reageer op dit artikel