nieuws

Cateraars zagen hun omzet in f&b toenemen

Catering

Een behoorlijk aantal cateraars heeft ondanks de slechte economische omstandigheden in 2010, zijn f&b omzet in dit jaar zien toenemen. Dat blijkt uit de Misset Catering Top-15 die deze week verschijnt. Zo zag Albron, de nummer 2 van de lijst, zijn omzet groeien van €253 miljoen tot €290 miljoen.

Cateraars zagen hun omzet in f&b toenemen

Andere cateraars, zoals Jaarbeurs Catering Services (JCS), SAB Catering, Hutten Catering en OSP Catering, groeiden ook. Maar dit leidde niet in alle gevallen tot grote tevredenheid. George Zapantoulis van JCS had door willen groeien naar €64 miljoen, maar bleef steken op €60 miljoen, €5 miljoen meer dan in 2009.

OSP Catering maakte een sprong van €31 miljoen naar €40 miljoen. Maar directeur Evert Kersten vindt dat niet spectaculair. ‘Als je een paar grote contracten scoort zit je er zo aan. Wij hebben dat gedaan, vandaar.’

De Misset Catering top 15 kent overigens ook een aantal dalers. In de top 3 moesten de nummer 1 (Sodexo Nederland) en de nummer 3 (Compass Group Nederland) in 2010 terrein prijsgeven.

De lijst van Misset Catering is dit jaar voor het eerst aangevuld met een lijst van runners up. Hierin staan de namen van cateringbedrijven die in de lift zitten. Deze lijst wordt aangevoerd door Ahoy Catering Services dat zijn omzet zag toenemen van €9,2 tot €13 miljoen.

Reageer op dit artikel