nieuws

Cateraars zien goud in de zorg

Catering

Door de liberalisering van de zorgmarkt rekenen cateraars op flinke extra omzetten. Verwacht wordt dat zorginstellingen steeds vaker dienst zoals catering, beveiliging en schoonmaak gaan uitbesteden.

Cateraars zien goud in de zorg

Het Financieel Dagblad meldt dat er jaarlijks 1,2 miljard euro omgaat in de catering van ziekenhuizen en andere intramurale instellingen. Op dit moment is slechts 10 procent van de catering uitbesteed. Door de liberalisering van de markt zal dit percentage flink toenemen, zo wordt verwacht.

Volgens Hans Rijnierse van Sodexho staan we aan de vooravond van een grote cateringverandering in de zorg. ‘De uitbesteding van eten en drinken in Nederlandse ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen staat nog maar in de kinderschoenen. Wij zetten 40 miljoen euro om in de zorgcatering en hebben daar 27 jaar over gedaan’, aldus Rijnierse in Het Financieele Dagblad.

Wereldwijd haalt Sodexho zo’n 25 procent van de omzet uit de zorg. In ons land is dat slecht een tiende van de jaaromzet. Volgens Sodexho is het voor zorginstellingen interessant om diensten uit te besteden omdat het besparingen oplevert. Die kunnen volgens Sodexho oplopen tot 10 à 15 procent.

Zie ook:
Halalfood in eerste moslim-ziekenhuis

Reageer op dit artikel