nieuws

Catering door gehandicapten succes

Catering

De docenten van het Daltoncollege in Zutphen worden gecaterd door het personeel van het even verderop gelegen Volkshuis. Het bijzondere hieraan is dat personeel met een arbeidshandicap dit verzorgt. Bij gebrek aan stageplekken.

Catering door gehandicapten succes

Voorlopig gaat het om enkele werkplekken bij het Dalton college. ‘Het voegt voor iedereen iets toe. De dames hebben hier een volwaardige werkplek en wij een goed verzorgde catering’, zegt locatiebeheerder van de school, Cyril Hendriks, in dagblad De Stentor.

Naast de docenten krijgen ook leerlingen gezonde broodjes voorgeschoteld. Het project werd bedacht door Jos van Keeken van het Volkshuis, een horecagelegenheid waar mensen met een arbeidshandicap werken. Het is inmiddels zo’n succes gebleken dat de catering op school uitgebreid wordt. Van Keeken wil zelfs andere scholen en bedrijven benaderen.

Reageer op dit artikel