nieuws

Catering grote post bij afgelaste manifestaties

Catering

De vakbonden blijven met flinke kosten zitten na het afgelasten van grote manifestaties tegen versoepeling van het ontslagrecht. Als een van de grote posten wordt de catering genoemd. Die wordt betaald uit de stakingskas.

Catering grote post bij afgelaste manifestaties

Dat laat een FNV-woordvoerder weten in BN/DeStem. De vakbonden kondigden manifestaties aan in Rotterdam, Groningen en Zutphen. Op het laatste moment werden deze afgelast door recente ontwikkelingen over dit onderwerp in de politiek.

Ondanks het afgelasten van de manifestaties, beschouwen de vakbonden dat niet als weggegooid geld. ‘Actievoeren kost altijd geld en wij hebben onze zin’, aldus een woordvoerder, die verder niet wil vertellen om hoeveel geld het gaat.

Wel duidelijk dat de catering tot één van de grootste kostenposten behoort. Naast catering gaat het verder om de huur en opbouw van podia, plaatsen van dranghekken, tv-verbindingen en inhuren van artiesten.

‘Wij werken altijd met annuleringsafspraken. Maar hoe dichter je bij de datum komt, hoe hoger de kosten worden’. De schade wordt afgeboekt op de stakingskas, die volgens de FNV nog voldoende gevuld is voor eventuele volgende acties.

Reageer op dit artikel