nieuws

Catering in België ‘laat pluimen

Catering

De catering in België is vorig jaar achtergebleven op het resultaat van 2004. De investeringen liepen terug met vijf procent. Dat blijkt uit cijfers die zijn vrijgegeven door de organisatie van de Horeca Expo.

Catering in België ‘laat pluimen

Onze zuiderburen kunnen onderwerpen vaak net iets beeldender beschrijven als wij dat doen. In de persmap voor de in Gent te houden Horeca Expo geeft de organisatie cijfers vrij over de catering in België. ‘Ook de grootkeukens en cateringbedrijven lieten in 2005 pluimen’, luidt daar de uitdrukking.

Het feit dat de investeringen met vijf procent terugliepen ‘vormt zeker een waarschuwingslampje.’ Er was wel sprake van omzetstijging en die was ‘nochtans beter dan in de rest van de horeca.’ Globaal bedroeg die 3,6 procent en zelfs 4,9 procent voor de twaalf grootste cateringbedrijven in België.

Overigens wordt de vakbeurs voor de horeca- en cateringsector Horeca Expo 2006 gehouden van 19 tot en met 23 november in Flanders Expo in Gent. Er wordt onder meer ook de European Culinary Catering Cup 2006-2007 gehouden.

Reageer op dit artikel