nieuws

‘Catering in eigen beheer houden

Catering

Ziekenhuisgroep Twente heeft een nieuw concept ontwikkeld voor haar personeelsrestaurants. De catering blijft in eigen beheer. Het verantwoordelijke team adviseert zelfs andere ziekenhuizen om catering in eigen beheer te houden.

‘Catering in eigen beheer houden

De catering in ziekenhuizen in eigen beheer houden. Daarbij helpt de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Het ‘cateringteam’ heeft een bureau opgericht waarbij andere ziekenhuizen om advies kunnen vragen. Zelfs de ontwikkeling van een eigen concept voor het personeelsrestaurant is mogelijk.

Voor de diensten dient een driejarig abonnement afgesloten te worden. ‘We voeren een quickscan uit bij ziekenhuizen die hun catering zelf willen regelen.’ Inmiddels is het Streekziekenhuis in Winterswijk al een ‘klant’.

Volgens het team missen ziekenhuizen met uitbestede catering ‘onderscheidend vermogen’. ‘Wij zijn sterk in eigen beheer en kunnen geld besparen’. Met dit initiatief steekt ZGT een spaak in het wiel van de (grote) contractcateraars. Die proberen voet aan de grond te krijgen in de instellingswereld.

In de komende editie van Misset Catering een beeldreportage over ZGT.

Reageer op dit artikel