nieuws

Catering topper op gestegen begroting FC Twente

Catering

Het is een trend van de laatste jaren dat betaald voetbalclubs de catering in eigen stadion zelf exploiteren. Dat doet FC Twente ook in haar Grolsch Veste. Het werpt vruchten af, want het blijkt dat de catering de topper is op de groeiende begroting van de nummer 2 van Nederland.

Catering topper op gestegen begroting FC Twente

Mede dankzij de goede prestaties in de UEFA Cup en Eredivisie zag Twente de begroting flink stijgen. Komend seizoen bedraagt die 32,7 miljoen euro, drie miljoen euro meer dan het seizoen daarvoor, schrijft het dagblad TC Tubantia. ‘Dat komt mede door de explosieve groei van de catering’, aldus voorzitter Joop Munsterman. Het cateringpercentage van de begroting steeg het afgelopen jaar van 7 naar 12 procent.

FC Twente wil haar stadion de Grolsch Veste (25.000 toeschouwers) komend jaar met 7.000 plaatsen uitbouwen. Volgens Munsterman moeten de Tukkers over een aantal jaar in een stadion met 40.000 plaatsen voetballen.

Zie ook: ‘Sterk regiogebonden catering bij FC Twente’

Reageer op dit artikel