nieuws

Cateringconflict naar Europees Hof

Catering

Het Europees Hof gaat zich bemoeien met cateringconflict bij Heineken. Enkele (ex-)medewerkers spanden jaren geleden een rechtszaak aan nadat de bierbrouwer de bedrijfscatering uitbesteedde aan Albron. Volgens het cateringpersoneel zijn hun arbeidsvoorwaarden er daarbij fors op achteruit gegaan.

Cateringconflict naar Europees Hof

De initiatiefnemer van de rechtsgang, John Roest, meldt: ‘Ex-Heineken Cateringmedewerkers gaan samen met FNV Bondgenoten naar het Europees Hof om uitspraak te vragen over overgang van onderneming bij cateraar Albron. Het Gerechtshof van Amsterdam gaat vragen stellen aan het Europees Hof’.

De uitspraak zou volgens Roest gaan gelden in alle bedrijfstakken in Europa als er sprake is van uitbesteding bij grote ondernemingen met eigen arbeidsvoorwaarden. Roest is volhardend in zijn jarenlange (juridische) strijd. en zoekt met de sites cateringkater.nl en bierkater.nl nadrukkelijk de media op. Daarop staat onder meer dat de bodemprocedure die hij aanspande al acht maal is uitgesteld.

Albron-directievoorzitter Teun Verheij geeft de volgende reactie: ‘Albron heeft kennis genomen van het voornemen van het Amsterdamse hof om aan het Europese Hof een prejudiciële vraag voor te leggen. Zolang de zaak onder de rechter is zal Albron niet inhoudelijk reageren. Wel benadrukt Albron het te betreuren dat de medewerkers hierdoor nog langer in onzekerheid blijven verkeren.’

Reageer op dit artikel