nieuws

Cateringdirecteur in cel vanwege omkoopaffaire

Catering

Het openbaar ministerie in Arnhem heeft dinsdag twee verdachten aangehouden op verdenking van omkoping. De ene verdachte, een 63-jarige man, zou geld aan hebben genomen van de ander, een 46-jarige directeur van een cateringbedrijf. Beiden zitten sinds dinsdagochtend in de cel.

Cateringdirecteur in cel vanwege omkoopaffaire

Dat laat de persvoorlichter van het Openbaar Ministerie aan Misset Catering weten. In het geval van de 63-jarige man zou het gaan om Albert Krielen, voormalig directeur van de schouwburg in Nijmegen, zo meldt de Gelderlander.

Alles wijst er op dat het in het geval van de 46-jarige man uit Leur om Gerard Kerkhoff gaat, directeur van La Vie Catering uit Nijmegen. Hij is 46 jaar en woonachtig in Leur (bij Nijmegen). Het OM geeft aan geen personalia vrij te geven.

Faillissement

Kerkhoff kwam de afgelopen week in het nieuws vanwege het faillissement van zijn bedrijf. Vorig jaar zomer haalde Kerkhoff de krantenkoppen vanwege een omkoopaffaire. De gemeente Nijmegen deed toen aangifte wegens valsheid in geschrifte en ambtelijke omkoping tegen de voormalige directeur van schouwburg in die plaats, Albert Krielen.

Hij zou steekpenningen hebben aangenomen. Volgens het OM gaat het om bedragen van 6500 euro en 50.000 euro. La Vie zou hierbij betrokken zijn. Kerkhoff ontkende destijds alles tegenover Misset Catering, al gaf hij toe dat Krielen wel bij hem op de loonlijst stond. De affaire leidde uiteindelijk tot het opstappen van Krielen en de val van wethouder Lucassen.

Volgens de persvoorlichter van het OM vindt nader onderzoek plaats. ‘Naar aanleiding van de verhoren van beide verdachten bepalen wij hoe lang zij in verzekering blijven. Het maximum is drie dagen. Daarna moet duidelijk zijn of de verdachten worden voorgeleid aan de rechter.´

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel