nieuws

Cateringdirecteur weer vrij en maakt doorstart met zijn bedrijf

Catering

Gerard Kerkhoff is weer op vrije voeten. Dat wordt door de directeur/eigenaar van het vorige week failliet verklaarde La Vie Catering bevestigd aan Misset Catering. Hij wil niet ingaan op zijn hechtenis, maar kan wel de doorstart van zijn bedrijf melden.

Cateringdirecteur weer vrij en maakt doorstart met zijn bedrijf

Kerkhoff is sinds zaterdag in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) van Arnhem liet hem vorige week dinsdag aanhouden omdat hij verdacht wordt van omkoping. Kerkhoff bevestigt aan Misset Catering dat hij weer op vrije voeten is, maar wil geen commentaar geven over zijn vijf dagen in de cel. ‘Ik mag ook niets zeggen gezien het nog lopende onderzoek.’

Het OM achtte het niet nodig om Kerkhoff langer vast te houden en gaat nu beoordelen of hij vervolgd gaat worden. ‘We kunnen niet zeggen wanneer duidelijk is of en per wanneer hij daadwerkelijk vervolgd gaat worden’, laat een woordvoerster weten.

Een en ander heeft ook te maken met de andere verdachte in deze zaak. Albert Krielen, de voormalig directeur van de Schouwburg in Nijmegen. Het OM verlengde afgelopen vrijdag zijn in bewaringstelling met veertien dagen. ‘We zijn nog bezig met onderzoek naar hem, daarbij zijn we onder meer ook afhankelijk van de beschikbaarheid van getuigen.’

Krielen zou 50.000 euro hebben ontvangen van Kerkhoff. In ruil daarvoor zou de cateraar het contract voor Schouwburg en Vereeniging in Nijmegen gegund hebben gekregen. Krielen wordt verder verdacht van valsheid in geschrifte, zo zou hij hebben gelogen over zijn cv.

Voor Kerkhoff is het een periode waarbij de Wet van Murphy op toepassing is. Vlak voor zijn aanhouding verklaarde de rechter in Arnhem zijn bedrijf La Vie Catering in Nijmegen failliet. Kerkhoff geeft aan dat hij een doorstart gaat maken.

En dat zal, zoals Misset Catering vorige week al berichtte, gebeuren met het cateringbedrijf Arts & Dennissen uit Haps. ‘De doorstart is een feit sinds afgelopen vrijdagavond 20.30 uur’, meldt Kerkhoff trots.

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel