nieuws

Cateringhulp was indringer bij Spelen

Catering

Een Nederlandse cateringhulp heeft tijdens de Olympische Spelen in Peking een opvallende stunt uitgehaald. De 26-jarige Gerbert van Beek liep tijdens de door miljarden mensen bekeken en zwaar bewaakte openingsceremonie doodleuk mee met de Nederlandse atleten.

Cateringhulp was indringer bij Spelen

Van Beek werkt voor het cateringbedrijf dat het Amerikaanse tv-station NBC heeft ingehuurd. Met een persaccreditatie kreeg hij toegang tot het stadion. Hij wachtte in de tunnel en schoof doodleuk aan toen de Nederlandse atleten het stadion binnen liepen.

Het was geen vooropgezet plan om mee te gaan lopen, zegt Van Beek in De Gelderlander. ‘Maar toen ik daar stond en Nederland langs zag lopen, dacht ik: ik kan net zo goed meelopen. Ik heb toch een reputatie hoog te houden’.

Van Beek is geen onbekende met dergelijke stunts. Bij de vorige spelen in Athene en Turijn haalde hij ook trucs uit.

De cateringhulp kijkt terug op een leuke openingsceremonie. ‘Al die mensen die naar je zwaaien, dan ga je maar terugzwaaien. Er kwamen wat sporters naar me toe. Wie ben jij, vroegen ze. Ik werk hier, zei ik. Oh, leuk, zeiden ze’.

Van Beek werd aan het eind van de ereronde door een medewerker van NOC*NSF aangesproken en verzocht de stoet per direct te verlaten. ‘We waren toch al aan het einde. Ik ben toen maar aan de rand van het veld gaan staan’, aldus Van Beek, die nu volgens eigen zeggen weer hard aan het werk is in de catering.

Bekijk hier de video met daarin Van Beek van indringer

Reageer op dit artikel