nieuws

Cateringkosten drukken resultaat Air France KLM

Catering

Fors stijgende cateringkosten hebben een rol gespeeld in de slechte cijfers die Air France KLM presenteerde. De luchtvaartmaatschappij noteerde in het eerste kwartaal van het boekjaar 2008-2009 een winstdaling van 59,4 procent.

Cateringkosten drukken resultaat Air France KLM

De cateringkosten stegen met 12,7 procent. De grootste kostenstijging kwam op naam van de brandstof. De brandstofprijzen stegen met 266 miljoen euro tot 1,36 miljard euro, een stijging van ruim 24 procent.

Ondanks de forse daling van de nettowinst nam de omzet wel toe. De omzet steeg van 5,8 procent tot 6,28 miljard euro. De kosten stegen gemiddeld met 9,5 procent. Ondanks de winsthalvering steeg het aandeel Air France KLM op de Parijse beurs.

Reageer op dit artikel