nieuws

Cateringmedewerkers geknuffeld door Gijs Staverman

Catering

Natuurlijk vonden ze het een exquise lunch bij hotel Jan Tabak in Bussum. En natuurlijk waren ze vereerd dat ze hiervoor waren uitgenodigd. Maar de knuffels die de, veelal, cateringdames donderdag kregen van Gijs Staverman tijdens de Nationale Dag van de Cateringmedewerker spraken het meest tot de verbeelding.

Cateringmedewerkers geknuffeld door Gijs Staverman

Zo’n 22 cateringmedewerkers (m/v) waren uitgenodigd om op ‘hun dag’ van een luxe viergangen lunch* te genieten in hotel Jan Tabak in Bussum. Na een aantal afzeggingen waren er nog 16 over. Die zorgden met de Veneca-bestuursleden Irene Baltus (Compass Group), Teun Verheij (Albron), Sodexo-directeur Peter van de Vorm én tafelgast Gijs Staverman voor een vermakelijke middag.

Platendraaier

Het selecte gezelschap medewerkers (bijna ieder Veneca-lid had tenminste 1 werknemer opgegeven) vertelde wat over de dagelijkse beslommeringen op de werkvloer. De directeuren boden een luisterend oor. Dat deed ook Q-Music dj Staverman. Op verzoek ging die al knuffelend op de foto.

Dat sprak de, veelal, dames erg tot de verbeelding. Iedere medewerkster wilde dan ook met de rijzige platendraaier op de foto. Debby van Dijk van Mondial Cateringservice vond de uitnodiging ‘super’. Maar ze voelde zich ook enigszins opgelaten ten opzichte van haar collega’s die hard aan het werk waren op het moment dat zij van een heerlijk chocoladedessert snoepte.

Alternatieven

‘Misschien moeten ze deze Nationale Dag groter opzetten, zodat meer collega’s hiervan kunnen genieten’, opperde Van Dijk. Veneca-secretaris Jos van Straten zei dat een andere opzet wel onderwerp van gesprek is. ‘Uiteraard bekijken we alternatieven, zeker als die deze dag zouden kunnen verbeteren.’

Baltus, Veneca’s vice-voorzitter, dankte iedere medewerker. ‘En voel je niet opgelaten, want jullie hebben het verdiend. Jullie bazen hebben jullie opgegeven voor deze lunch.’ Ook deelde ze de zorg die ook de cateringmedewerkers hebben over de huidige, belabberde financiële situatie. ‘Jullie vragen je af of er daarom minder gasten in het bedrijfsrestaurant komen. Vergeet niet dat jullie met jullie glimlach en gastvrijheid hen een goed moment op de dag bezorgen. En voor straks, lekker bingelen.’

En dat ‘bingelen’ was de Bingle-Show waaraan de medewerkers in een tv-studio in Hilversum mee gingen doen. Een kruising tussen een muziekquiz en bingo. Later volgde nog de Media Experience bij het Instituut voor Beeld en Geluid, ook op het Hilversumse Mediapark.

* Terrine van Franse Eendenlever, pekelvlees, groene salade en truffeldressing

Wijn: Spanje Somontano D.D. Laus Flor de Chardonnay, 2005

Gebraden hertenfilet met wildgarnituur en wildjus

Wijn: Australië/Barossa Valley Yalumba Barossa Shiraz/Vionier

Beemsterkaas, perensiroop, kletsenbrood (boerenbrood) met noten en zuidvruchten

Koffie-carameltaartje met vanille-amandelsaus

Koffie met zoetigheden

Reageer op dit artikel