nieuws

Cateringmedewerkers overleggen over afkoop door Heineken

Catering

FNV Bondgenoten en een delegatie van Albron en Heineken zijn het overleg gestart over de uitvoering van de uitspraak inzake de overname door Albron van de cateringafdeling van Heineken per 1 maart 2005. Deze uitspraak houdt in dat de voormalige cateringmedewerkers van Heineken de rechten houden die ze bij Heineken hadden op1 maart 2005, zo meldt FNV Bondgenoten.

Cateringmedewerkers overleggen over afkoop door Heineken

De verschillende partijen overleggen nu over de afhandeling. Er is een aantal scenario’s denkbaar: 1) Cateringmedewerkers komen weer in dienst van Heineken. 2) Albron past het arbeidsvoorwaardenpakket van Heineken toe. 3) Heineken biedt een afkoop aan, gebaseerd op het verschil in arbeidsvoorwaarden.

FNV Bondgenoten laat weten dat scenario 3 momenteel het meest voor de hand ligt. ‘Dan gaat het over de periode vanaf 1 maart 2005 tot aan de pensioenleeftijd. Op dit moment zijn we nog aan het inventariseren wat er allemaal meegenomen moet worden in de berekeningen.’

De sfeer in het overleg is over het algemeen goed, maar het is de werkgevers toch lastig duidelijk te maken wat voor emoties de afgelopen acht jaar gespeeld hebben bij de betrokken werknemers, en tot welke ellende het hier en daar geleid heeft, meldden John Roest en Toon Wennekers van FNV Bondgenoten.

Reageer op dit artikel