nieuws

Cateringstudenten runnen bedrijfsrestaurant Open Universiteit

Catering

Studenten van de opleiding Facility Management van Hogeschool Zuyd en de opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Arcus College in Heerlen zijn sinds 1 september verantwoordelijk voor het runnen van het bedrijfsrestaurant van de Open Universiteit Nederland. Vanaf die datum is het bedrijfsrestaurant een leerwerkbedrijf voor 1e-jaars hbo-studenten en 2e- en 4e-jaars mbo-studenten.

Cateringstudenten runnen bedrijfsrestaurant Open Universiteit

Het Arcus College en Hogeschool Zuyd zijn enthousiast over het leerwerkbedrijf, omdat er een unieke leerplaats voor hun studenten is ontstaan. De studenten krijgen veel vrijheid en flexibiliteit en dus volop mogelijkheden in het ontwikkelen van beroepscompetenties. Ze moeten bijvoorbeeld zelf menu’s samenstellen, de inkoop regelen en leiding geven aan het team.

‘We willen de studenten die mogelijkheid ook geven, en zo de service in het bedrijfsrestaurant optimaliseren. Sinds het leerwerkbedrijf is gestart kunnen onze medewerkers gebruik maken van een ontbijt- en vlaaienservice, en is het aanbod uitgebreid met meer versbereide producten’, aldus Jo Stefens, directeur Facilitair bedrijf van de Open Universiteit.

‘Samen met de studenten ontwikkelen we het restaurant in het komende jaar tot multifunctioneel centrum, met onder andere lounge- en vergaderfaciliteiten.’

De Open Universiteit is door Kenwerk erkend als leerwerkbedrijf voor facilitaire dienstverlening niveau 2 en 4. Een teamleider van de Open Universiteit is verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van het restaurant.

Hogeschool Zuyd en het Arcus College dragen zorg voor de continuïteit van bezetting van het leerwerkbedrijf. De 4e-jaarsstudenten mbo-studenten werken 30 weken in het bedrijfsrestaurant, de 1e-jaars hogeschoolstudenten tien weken en deze studenten hebben roulerend een leidinggevende functie. De 2e-jaars mbo-studenten werken 38 weken lang als (productie)medewerker.

Reageer op dit artikel