nieuws

Cateringtest: ‘Groente niet herkend

Catering

Consumenten herkennen bij kant-en-klare rauwkostsalades door de grote hoeveelheid dressing de smaak van de groenten niet meer. Dat blijkt uit onderzoek in de cateringwereld door Gemert Groenteverwerking.

Cateringtest: ‘Groente niet herkend

Het bedrijf legde 15 verschillende salades van diverse retailers voor aan smaakpanels van 20 mensen werkzaam in de catering. De smaak wordt hoofdzakelijk bepaald door de dressing, zo werd geconcludeerd. De rauwkostsalades bleken gemiddeld voor 35 procent uit dressing te bestaan. Die wordt mede toegevoegd voor de houdbaarheid. Door de regelmatige consumptie van dressings, kennen mensen echter de smaak van de groente niet meer.

‘Smaak is ontnomen’

‘De consument is de smaak van de groente een beetje ontnomen’, zegt directeur Eric van Gemert. Hij wil met smaakvolle producten met een kortere houdbaarheid de boer op. Hij denkt dat daar zeker markt voor is. Consumenten zijn ook bereid daarvoor wat meer te betalen, zo beweert hij. Van Gemert levert aan catering en horeca.

Reageer op dit artikel