nieuws

China steekt stokje voor bitterbal

Catering

De bitterbal is niet welkom in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in China. De oer-Hollandse borrelhap wordt niet gepruimd door Chinese autoriteiten. Dit omdat er Braziliaans vlees in zit.

China steekt stokje voor bitterbal

Dat maakt Patricia van Dobben van Van Dobben bekend in De Telegraaf. ‘Ze hebben problemen met het Braziliaanse vlees’, zegt Van Dobben in de ochtendkrant over de invoerstop van bitterballen.

In het Holland Heineken House zouden tijdens de Olympische Spelen dagelijks duizenden bitterballen worden geserveerd. Van Dobben denkt er nu over na om de bitterballen in China zelf te produceren.

Heineken, die ‘in het huis’ samenwerk met onder andere cateraar Albron, laat weten dat er geen reden voor paniek is. Woordvoerder Steven Hufton meldt dat in China handgedraaide dagverse ballen worden gemaakt, zodat er gewoon bitterballen kunnen worden geserveerd. Gedacht wordt dat er totaal zo’n 25.000 bitterballen doorheen gaan.

Reageer op dit artikel