nieuws

CNV: ‘wees alert bij contractwisselingen

Catering

CNV Vakmensen zegt dat cateringmedewerkers alert moeten zijn bij contractwisselingen. De vakbond adviseert om niet zo maar akkoord te gaan met minder uren of een functieverlaging bij een contractwisseling met een andere werkgever als gevolg.

CNV: ‘wees alert bij contractwisselingen

Bestuurder Marieke de Vries-den Hollander van CNV zegt dat de cateringbranche veel te maken heeft met contractwisselingen.

‘Werknemers doen nog steeds hetzelfde werk, maar dan wel voor een andere werkgever. Onze boodschap; wees altijd alert op het moment dat er over contractwisselingen wordt gesproken. Ga niet zo maar akkoord met minder uren of een functieverlaging’, aldus De Vries-den Hollander.

Tijdens de Week van de Catering bezochten bestuurders van CNV Vakmensen honderden werknemers in catering. De vakbond startte de week met de presentatie van een onderzoek onder cateringmedewerkers.

Daaruit blijkt dat de meeste cateringmedewerkers hun werk een goede voldoende geven. De Vries-Den Hollander: ‘Maar zij hebben wel behoefte aan wat meer waardering’. Volgens het onderzoek scoorde Albron als beste werkgever.

Reageer op dit artikel