nieuws

Colour Kitchen wil medewerking van ambtenaren

Catering

The Colour Kitchen at work, een bedrijfsrestauratieve formule die mensen met een achterstand op arbeidsmarkt weer laat aanhaken, kampt met ambtenaren die voornamelijk kijken naar kosten en geen oog hebben voor de opbrengsten die daar tegenover staan. Dit belemmert de groei van deze cateringformule. Dat zei Bartel Geleijnse van The Colour Kitchen at work tijdens het symposium Sociaal Ondernemen van Vijverborgh en Achmea.

Colour Kitchen wil medewerking van ambtenaren

Geleijnse liet weten dat 63 procent van de mensen met een achterstand de opleiding van The Colour Kitchen at work met succes afrondt. 67 procent van hen vindt een betaalde baan. ‘Inactiviteit van een grote groep mensen is het grootste probleem van de overheid. Wij dragen oplossingen aan. Wat gebeurt er? Ambtenaren vragen alleen maar naar het bedrag wat ze moeten investeren. Ze hebben geen oog voor het feit dat onze aanpak tot zeer interessante besparingen kan leiden.’

Geleijnse heeft een brief geschreven aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ‘We hebben hem verzocht om iets te gaan doen aan het huidige budgetmodel. ’

Hij deed daarnaast een beroep op bedrijven en intermediairs om met andere aanbestedingsformats te gaan werken. ‘De huidige formats werken niet voor een formule zoals The Colour Kitchen at work. Die zijn top-down. Het sociaalmaatschappelijke aspect krijgt hierin te weinig nadruk’, aldus Geleijnse. Hij liet weten dat de bijzondere formule desondanks grote stappen heeft gezet het laatste jaar. ‘Ik maakte in 2009 kennis met The Colour Kitchen en dat voelde ontzettend goed. Ik ben erachter gekomen dat sociaal ondernemen echt heel erg leuk is om te doen. Ik kan het iedereen aanraden.’

Reageer op dit artikel