nieuws

Compass neemt Avenance Nederland over

Catering

De kogel is (bijna) door de kerk. Compass Group gaat Avenance Nederland overnemen. Dat melden bronnen aan Misset Catering. De overname zou alleen nog door de Nederlandse Mededingings Autoriteit goed moeten worden gekeurd.

Compass neemt Avenance Nederland over

Er zouden al na de zomer van 2010 gesprekken worden gevoerd door Compass en Avenance. Volgens enkele welingelichte bronnen van Misset Catering zou de deal gisteren door de stakeholders zijn goedgekeurd en het contract zou inmiddels getekend zijn.

De managing director van Compass Group Nederland, Paul Tijs, ‘kan er niets over zeggen’. Tijs verkondigde, vlak na zijn aanstelling in 2009 dat Compass op ‘overnamepad’ was. Daarvoor kreeg hij budget, naar verluidt 100 miljoen euro, mee van de Engelse moedermaatschappij.

Tot op heden kwam het nog niet van een overname. Tot nu. Want het Franse moederbedrijf Elior zou dus akkoord zijn over de overname van haar Nederlandse dochter Avenance. De directeur daarvan, Paul Wortelboer,wil ook geen commentaar geven. Of Wortelboer mag aanblijven is uiterst onzeker, gezien de roerige geschiedenis.

Een overnamebedrag is nog niet bekend, maar usance is dat het om 60 procent van de omzet gaat. In het geval van Avenance Nederland zou de jaaromzet zo’n 75 miljoen euro bedragen. Met de overname groeit Compass flink in omzet en zou daarmee weer plaats twee op de ranglijst van grootste cateraars, ten faveure van Albron, in kunnen nemen.

Reageer op dit artikel