nieuws

Compass schakelt in AMC over op stoommaaltijden

Catering

Patiënten in het AMC krijgen vanaf vandaag vers gestoomde maaltijden als avondeten. Cateraar Compass Group levert meer dan 25 stoommaaltijden waaruit de patiënten kunnen kiezen.

Compass schakelt in AMC over op stoommaaltijden

Het AMC is het eerste ziekenhuis in Nederland met deze service. De stoommaaltijden, geserveerd onder de naam Steamplicity, zijn samengesteld uit producten die dankzij een ventieltje gestoomd kunnen worden in de magnetron van de afdelingskeuken.

Naast de stoommaaltijden kunnen patiënten kiezen uit sandwiches, maaltijdsoepen en maaltijdsalades. De nieuwe voorziening past volgens het AMC in de visie van de afdeling Diëtetiek en Voeding die met goede voeding patiënten sneller wil herstellen.

De bereidingswijze met stoom vervangt het gangbare opwarmen van vooraf bereide maatlijden, waarbij patiënten een dag van tevoren moeten aangeven wat ze willen eten. De nieuwe maaltijden bestaan uit verse, rauwe ingrediënten. Alleen pasta en rijst worden nog voorgegaard.

Inmiddels is het AMC ook gestart met een proef met broodbuffetwagens. Patiënten kunnen vanuit bed hun keuze maken voor ontbijt en lunch. Volgens het AMC bevordert dit de eetlust omdat patiënten ze de producten kunnen zien en ruiken.

Zie ook:

Reageer op dit artikel