nieuws

‘Culi-profs’ na examen aan slag in zorg

Catering

Een groot aantal uit de horeca afkomstige medewerkers hebben examen afgelegd om als kok of gastheer/-vrouw in de zorg aan de slag te gaan. Ze hebben hun intensieve training als CuliProf afgesloten met een groot diner in woonzorgcentrum het Woolde in Hengelo.

‘Culi-profs’ na examen aan slag in zorg

De examendag op maandag werd gecombineerd met een verwendag voor senioren. Zo’n 80 genodigden, bestaande uit bewoners van het Woolde, diverse bewoners van collega zorgbedrijven en relaties van het zorgcentrum en CuliProfs genoten tijdens een middagvullend programma, waarbij het eindexamendiner werd bereid en geserveerd.

De potentiële CuliProfs hebben gedurende tien weken een gedegen theoretische en praktische opleiding gevolgd in een zorgrestaurant op locatie, in dit geval CRG locatie Het Woolde te Hengelo. Tijdens deze opleiding hebben de koks/gastheren geleerd leiding te geven aan een team van gastvrouwen binnen een zorgrestaurant, samen te werken met de zorgmedewerkers en de finesses in het opstellen van de

menukaart.

Daarnaast ontvingen zij informatie over de kenmerken van de doelgroepen en hoe zij met dagelijks terugkerende gasten dienen om te gaan. De gastvrouwen zijn getraind in de benadering van de gasten binnen de doelgroepen van de zorgorganisatie en het professioneel serveren van de gerechten.

Zij hebben geleerd hoe zij hun gasten persoonlijke aandacht kunnen geven, efficiënt kunnen samenwerken met de koks/gastheren en gelijktijdig gerechten aan tafel serveren. Deze koks/gastheren en gastvrouwen zijn dus goed voorbereid op hun nieuwe taak in de zorgsector.

Tijdens het examen zijn de kandidaten beoordeeld door externe examinatoren uit de zorgsector en het bedrijfsleven. Het slagingspercentage van de CuliProfs training is 80%, hetgeen aangeeft dat het predicaat “CuliProf” niet vanzelfsprekend is en een grote waarde heeft binnen de zorgsector.

CuliProfs werft en selecteert culinaire professionals in de profit sector voor de gastenservice van zorgorganisaties. Deze culinaire professionals worden gescreend, getraind en vervolgens bemiddeld in de zorgsector. Deze nieuwe dienst, gelieerd aan IFC BV, is in januari 2009 van start gegaan. Het idee om culinaire professionals voor de zorgsector op te gaan leiden is ontstaan toen er door zorgorganisaties werd aangegeven dat door de toenemende decentrale, zelfstandige restaurants op locaties er behoefte is aan culinaire specialisten die goed kunnen organiseren, de juiste invulling geven aan het gastvrijheidconcept, het welzijn van de bewoners en gasten kunnen verhogen en ondernemerschap hebben.

Meer nieuws over zorgcatering:

Reageer op dit artikel