nieuws

Dé overname: ‘Toch een concullega minder

Catering

De overname van Martinair Partyservice door Maison van den Boer wordt door een aantal partycateraars als gunstig gezien. Ze zien hun eigen kansen groeien. ‘Toch een concullega minder.

Dé overname: ‘Toch een concullega minder

Het nieuws van de overname van Martinair Partyservice door Maison van den Boer werd twee weken geleden bekend gemaakt in deze nieuwsbrief. Beide bedrijven kwamen zelf snel met een persverklaring. Moeder- en vliegtuigmaatschappij Martinair wilde van de partyservicetak af, omdat het niet meer tot de core-business behoorde.

Hoewel er een cateringreus voor de eventbranche ontstaat van ruim 80 miljoen euro (Maison 51 miljoen en Martinair 30) zien de partycateraars de grootte juist niet als bedreiging. ‘Er is toch een concullega minder en ik heb de kans mezelf te profileren’, reageert Gerard Kerkhoff van La Vie. ‘Voor mij is het ook gunstig’, zegt Gert Jan van der Loo van Van der Loo Party & Business Events, ,want zij zullen zich gaan richten op meer vaste locaties en evenementen.’

Christiaan Hanssen van Ins & Outs Catering spreekt enige vrees uit: ‘Hopelijk gaat het niet ten koste van leveranciers en personeel.’ Volgens Maison en Martinair heeft de overname geen nadelige invloed op gezamenlijke werkgelegenheid.

Een uitgebreider reactieverhaal staat in de komende Misset Catering, die vrijdag 30 juni verschijnt.

Reageer op dit artikel