nieuws

Defensie stelt prijsverhoging kantines uit

Catering

De prijzen van het eten in kantines van Defensie gaan op 1 januari alleen met de inflatie omhoog. De extra prijsverhoging is daarmee voorlopig van de baan. Eerder was sprake van een prijsverhoging van 15 tot 35 procent.

Defensie stelt prijsverhoging kantines uit

Dat heeft het ministerie vrijdag bekendgemaakt. Defensie neemt de stap onder druk van de vakbonden van militairen. Het ministerie en de bonden zullen de komende tijd verder overleggen over de wens van het departement om minder bij te dragen aan de kosten voor het voedsel in de kantines.

Eerder deze maand kregen medewerkers van Defensie te horen dat de prijzen voor het eten tussen de 15 en 35 procent omhoog zouden gaan. Dat was nodig om het ‘operationeel optreden’ op peil te houden.

Volgens militaire vakbond AFMP heeft dat medewerkers het gevoel gegeven dat ze moeten opdraaien voor de oplopende kosten van buitenlandse missies. Defensie zelf ontkent dat.

Het departement stelt dat het gedeeltelijk afschaffen van de subsidie op kantineproducten onderdeel uitmaakt van een algehele bezuinigingsoperatie binnen Defensie.

Reageer op dit artikel