nieuws

Defensiekantine duurder om Uruzgan te betalen

Catering

Defensiecateraar Paresto moet bezuinigen zodat de krijgsmacht de operationele kosten kan blijven ophoesten. Daarom worden de prijzen in kazernekantines verhoogd. Bij de militaire vakbond regent het klachten.

Defensiekantine duurder om Uruzgan te betalen

In de eetzalen van de kazernes in Nederland lazen de militairen deze week op hun dienblad dat de kosten van het broodje kaas per 1 januari omhoog gaan.

Bij de militaire vakbond AFMP stromen de klachten intussen binnen over de aangekondigde stijging van prijzen in de kantines van Defensie. Dat zei voorzitter Wim van de Burg vrijdag.

De subsidie op voeding voor defensiepersoneel op vredeslocaties wordt verminderd, waardoor Paresto genoodzaakt is de prijzen van gezonde producten met 15 procent te verhogen. Ongezonde producten worden 35 procent duurder, meldt De Volkskrant.

De reactie van sommige militairen: ‘nou moeten we ook nog de missie in Uruzgan uit eigen zak betalen!’ Die geluiden hebben inmiddels ook de bevelhebber der strijdkrachten Dick Berlijn bereikt. Hij zegt in de ochtendkrant ‘uitermate ongelukkig’ te zijn met de communicatie van Paresto.

Reageer op dit artikel