nieuws

Deli XL neemt Kruidenier over in België

Catering

Deli XL Belgium neemt de Belgische tak van Kruidenier Foodservices over. Dat is bekend gemaakt door de persafdeling van Deli XL. Een dergelijke mogelijke overname in Nederland verwijst Deli XL naar het rijk der fabelen.

Deli XL neemt Kruidenier over in België

Deli XL Belgium zet met de overname van Kruidenier Foodservices, haar groeibeleid verder, aldus het persbericht. Kruidenier telt in Vlaanderen twee vestigingen, in Kruibeke en in Roeselaere. Met 100 medewerkers wordt nu een omzet van 35 miljoen euro geboekt. Deli XL België (400 medewerkers) telt 4.000 klanten en is goed voor een omzet van 200 miljoen euro. Deli XL is daarmee nationaal marktleider in de sector van de Foodservice distributie.

Geruchten overname niet waar

Geruchten als dat Deli XL in Nederland in gesprek is met Kruidenier Foodservices voor een overname worden naar het land der fabelen verwezen. ‘Er is in het geheel geen sprake van een overname, welke dan ook, in Nederland’, laat een woordvoerster weten. ‘Ook zie ik op dit moment niet bij Bidvest dat er serieuze interesse is in andere bedrijven in Europa. Maar de organisatie is zeer transparant. Wanneer dat aan de orde is, dan zal dat op dat moment bekend gemaakt worden.’‘Focus op foodservice’

Deli XL is onderdeel van investeringsgroep Bidvest (beursgenoteerd in Zuid-Afrika) die wereldwijd 81.000 medewerkers telt. Thierry Legat, directeur Deli XL: ‘Bidvest, met focus op foodservice, heeft ruime internationale ervaring en kan bogen op een stevige interne expertise waardoor kansen die zich aanbieden, nog beter kunnen worden benut.’

Reageer op dit artikel