nieuws

Den Haag krijgt groot ijsbaanevenement met horeca

Catering

Het Malieveld in Den Haag wordt vanaf 17 december negen weken lang omgetoverd tot de grootste mobiele kunstijsbaan ter wereld. Op het terrein komt ook een winterdorp te staan met diverse horecapaviljoens waar winterse gerechten worden geserveerd.

Den Haag krijgt groot ijsbaanevenement met horeca

Op het veld tegenover het Centraal Station komt een ijsvloer te liggen van meer dan 6500 vierkante meter. Hierop bevinden zich ijsbanen voor show- en ijstheater, een familie-ijsbaan, banen voor kunstschaatsen en curling en zelfs glijbanen van sneeuw en ijs. Dat heeft het bedrijf Ice-World Benelux donderdag bekendgemaakt.

Volgens Ice-World streeft het Haagse evenement qua grootte het wereldberoemde jaarlijkse ijsfestijn Wiener Eistraum in Wenen voorbij. De Haagse schaatsbanen zijn qua oppervlakte ruim duizend vierkante meter groter dan die in de Oostenrijkse hoofdstad.

Een opmerkelijk onderdeel van Paradice, zoals het evenement heet, is een ijskartbaan. Op deze speciale ijsbaan kan worden geracet met elektrische karts. Paradice duurt tot eind februari.

Reageer op dit artikel