nieuws

Dialoog verbetert eten in gehandicaptensector

Catering

Eten en drinken bij elf organisaties in de verstandelijke gehandicaptensector is aan de hand van het project Zorg voor Beter Verbetertraject Eten en Drinken verbeterd. De verbetering is vooral het gevolg van de dialoog tussen cliënten, familie, begeleiders en paramedici.

Dialoog verbetert eten in gehandicaptensector

Dat schrijft Zorgvoorbeter.nl. Het project, of beter gezegd het verbeterproject, richtte zich op drie verschillende doelen: het ontwikkelen van een visie op eten en drinken, het vastleggen van afspraken over eten en drinken en het signaleren van en omgaan met risico’s bij eten.

De elf organisatie die deelnamen aan het project hebben voortdurend reacties van cliënten op veranderingen in het eten en drinken getoetst. Daarnaast hebben ze individuele hulpmiddelen ontwikkeld om de voorkeuren van de cliënt te achterhalen, bijvoorbeeld met een gesprek of observatielijst.

Cliënten worden nu meer betrokken bij eten en drinken door mee te gaan tijdens het boodschappen doen, de tafel te dekken of te helpen in de keuken. Gezamenlijke afspraken over de sfeer tijdens de maaltijd zorgen voor ruimte en rust, concludeert Zorgvoorbeter.nl

Reageer op dit artikel