nieuws

Dieet volgen via bedrijfsrestaurant

Catering

Philips heeft een apparaat geïntroduceerd waarmee een dieet via het bedrijfsrestaurant gevolgd kan worden. Met de Personal Nutrition Coach kunnen werknemers via een website exact nagaan uit hoeveel calorieën hun maaltijd in het bedrijfsrestaurant bestond.

Dieet volgen via bedrijfsrestaurant

Het systeem kan op de server van een bedrijf worden gezet. Er vindt een koppeling plaats met de betaalkaart-met-chip die in de bedrijfskantine gebruikt kan worden.

Via het kassasysteem krijgt de Personal Nutrition Coach door wat iemand gekocht en gegeten heeft. Het systeem berekent de hoeveelheid calorien en vergelijkt dat met wat de werknemer volgens het dieet zou willen gebruiken. De lijner kan de gegevens zelf bekijken via een website.

Met de Personal Nutrition Coach, die nog in ontwikkeling is, richt Philips zich in eerste instantie op bedrijven met bedrijfskantines. Philips heeft het systeem onlangs gepresenteerd tijdens de electronicabeurs IFA in Berlijn. In drie restaurants van de High Tech Campus in Eindhoven wordt momenteel een drie maanden durende proef met de Personal Nutrition Coach gehouden.

Reageer op dit artikel