nieuws

Diefstal uit schoolkantine: 36 scholieren verdacht

Catering

Het Openbaar Ministerie verdenkt 36 leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden van diefstal. Ze zouden duizenden euro’s uit de kassa van de schoolkantine hebben gestolen.

Diefstal uit schoolkantine: 36 scholieren verdacht

De leerlingen worden ervan verdacht tussen oktober vorig jaar en mei dit jaar geld uit de kassa van de schoolkantine te hebben verduisterd. De school had aangifte gedaan toen bleek dat geld ontbrak. Het gaat in totaal om een paar duizend euro.

In totaal zijn 36 leerlingen van 14 tot 17 jaar gehoord. Zij worden allen als verdachten gezien. Vier leerlingen hebben zelfs even in de cel gezeten. Een aantal verdachten werkte in de kantine. Er werd niet alleen contant geld verduisterd, maar ook werd met grote regelmaat teveel wisselgeld terug gegeven. Dat valt onder heling.

Het OM in Leeuwarden laat weten nog geen besluit over vervolging te hebben genomen. De politie heeft het onderzoek naar de verduistering en heling inmiddels wel afgesloten. Het OM heeft langer tijd nodig om de dossiers te beoordelen.

Meer schoolcatering:

Reageer op dit artikel