nieuws

Discobaas concurrent partycateraars

Catering

Partycateraars in Zuid-Holland hebben er een niet alledaagse concurrent bij. Het gaat om discotheek Alcazar in Puttershoek. Volgens eigenaar Jan van der Pligt (foto) kan hij ‘diners 100 procent goedkoper’ verzorgen.

Discobaas concurrent partycateraars

‘We hebben onszelf tot doel gesteld om beter te zijn dan de grote partycateraars. We gaan kwaliteit verkopen, geen illusies, zoals veel partycateraars doen’, aldus Van der Pligt (foto). ‘Wij hebben een voorsprong omdat we in onze eigen locatie niet hoeven te investeren in decor, inrichting en apparatuur.’ In de disco zit ook een professionele keuken. ‘We kunnen onze diners 100 procent goedkoper aanbieden dan de grote partycateraars’, zegt de discobaas in de nieuwste editie van Misset Horeca..

‘Voldoende culinaire kennis’
Van der Pligt stelt dat er voldoende culinaire kennis in huis is. ‘Onze uitstekende brigade staat onder leiding van chef-kok Jan Willem Streefkerk. We hebben een grote professionele keuken voor het bereiden van buffetten en diners.’ Alcazar zoekt zijn heil in andere markten omdat de disco-opbrengsten achterblijven.

Feesten tot 3000 personen
‘We zijn negen jaar geleden al begonnen met bedrijfsfeesten, seminars, bruiloften en jubilea. We hebben daar fors in geïnvesteerd en organiseren het liefst feesten voor grote groepen tot 3.000 personen. Daar zit toekomst in. Het discogedeelte, inclusief danszaal en relaxcafé, beslaat nu de helft van Alcazar. De andere helft gebruiken we voor party’s.’

All-in restaurant formule
Vanaf 5 juni start de disco met een all-in restaurantformule. ‘Iedere zondag geopend en gasten kunnen tegen € 24,50 per persoon 2,5 uur eten en drinken. Daarna bieden we entertainment waarmee we de gasten wat langer hopen vast te houden. We verwachten 600 gasten per keer.’

Reageer op dit artikel