nieuws

DJ Tiësto vindt z’n draai in catering

Catering

Een van ’s werelds beroemdste dj’s doet z’n intrede in de catering. Tiësto, alias voor Tijs Verwest, participeert in een nieuw concept in Amsterdam genaamd Kitchen Deluxe. De dj had een speciale reden om mee te doen.

DJ Tiësto vindt z’n draai in catering

Kitchen Deluxe in Amsterdam is een cateraar die thematisch werkt en gericht is op het luxe segment. Sander van Dam is één van de creatieve breinen achter het gloednieuwe concept van deze cateraar. Hij werkte tot voor kort in het bekende restaurant Vis aan de Schelde in de hoofdstad.

Luxe segment
Vanaf september 2006 begon Van Dam samen met Verwest en de andere mede-eigenaren Wilfried Dam, Kim van der Does en Michiel Deenik (eigenaar Vis aan de Schelde) met het uitwerken en ontwikkelen van de bedrijfsformule en de verbouwing van het pand.

Belabberde catering
‘We wilden een concept dat onderscheidend is ten opzichte van andere cateraars door onder andere het luxe segment te benaderen en vooral creativiteit in kwalitatief en lekker eten te benutten.’ Naar verluidt participeert Tiësto omdat hij als dj on the road regelmatig meemaakt dat de catering van belabberde kwaliteit is.

Private dining
Bij het concept moesten beleving, emotie en smaak het beste tot hun recht komen. Private dining is een goede omschrijving van de werkzaamheden van de Amsterdamse cateraar. In februari 2007 is Kitchen Deluxe officieel geopend.

Niet direct een offerte
Bij Kitchen Deluxe wordt niet gelijk een offerte uitgebracht. De opdrachtgever wordt uitgenodigd in de keuken om zelf te ervaren wat gasten kunnen verwachten. De maximale capaciteit voor het verzorgen van het eten en drinken tijdens een evenement is 200 tot 400 personen. Met het realiseren van het keukenconcept is een bedrag gemoeid van zo’n 130.000 euro.

Reageer op dit artikel