nieuws

Dow Jones roemt Sodexo om milieu-verantwoord presteren

Catering

Sodexo is uitgeroepen tot de wereldwijde Supersector leader van 2009 voor zijn sector (Reizen&Vrije Tijd) door de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Sodexo behaalde een algehele score van 86 procent in een beoordeling van zijn economische, sociale en milieuprestaties.

Dow Jones roemt Sodexo om milieu-verantwoord presteren

Het is de vierde keer dat het bedrijf deze erkenning ontvangt. De beoordeling werd gedaan door het bureau SAM (Sustainable Asset Management). De gemiddelde score voor bedrijven in deze sector bedroeg 56 procent. Die van de cateraar dus op 86 procent.

Sodexo’s scores lagen op alle gebieden boven dit gemiddelde: 94 procent voor economische prestatie versus een gemiddelde van 65 procent; voor milieuprestatie behaalde Sodexo 91 procent versus een gemiddelde van 58 procent en voor sociaal functioneren scoorde het bedrijf 79 procent versus een gemiddelde van 50 procent.

Sector leader

Daarnaast is Sodexo op de Dow Jones Sustainability Index voor het vijfde jaar op rij wereldwijd sector leader geworden in de categorie Hotels, Restaurants, Bars & Recreational Services.

Sodexo heeft donderdag ook zijn uitgebreide aanbod van Quality of Life services gepresenteerd, bestaande uit On-site Service Solutions (voorheen Food and Facilities Management services) en Motivation Solutions (voorheen Service Vouchers and Cards). Volgens Sodexo kunnen cliënten met ‘deze door Sodexo samengestelde, beheerde en aangeboden oplossingen meer presteren door een betere motivatie van werknemers, een efficiëntere organisatie en een verbeterde infrastructuur’.

Meer nieuws over Sodexo:

Reageer op dit artikel