nieuws

Draadjesvlees in enkele minuten gaar

Catering

Een nieuwe generatie kook – en regenereerapparatuur is in aantocht. Deze kenmerkt zich door snelheid, nauwkeurigheid en kwaliteit. Een aantal van deze nieuwe apparaten staat ingeschreven voor de Koks Innovatie Trofee 2011.

Draadjesvlees in enkele minuten gaar

De Nutri-Pulse e-Cooker is daar één van. Hiermee pocheer je kabeljauw binnen een paar seconden en bereid je draadjesvlees in enkele minuten, aldus de inzender. De Nutri-Pulse e-Cooker gaart voedsel in een pulsend elektrisch veld.

Voedingswaarde, kleur en smaak blijven tijdens de bereiding grotendeels behouden, zeggen de uitvinders van deze technologie.

Een andere opmerkelijke deelnemer aan de innovatie trofee is het Frima VarioCooking Center van Frima Benelux. Deze kookt, braadt en frituurt. Het bedrijf laat weten dat het apparaat dat drie keer zo snel doet als vergelijkbare apparatuur.

Bijkomend voordeel: het energieverbruik ligt 40 procent lager. Het vetverbruik ligt zelfs 80 procent lager en het gewichtsverlies bij de bereiding wordt beperkt, aldus Frima Benelux.

De inzendingen voor de Koks Innovatie Trofee vindt u terug op www.innovatietrofee.nl. U kunt de innovaties verdeeld over drie categorieën daar ook beoordelen. Deze punten tellen mee voor de publieksprijs.

Reageer op dit artikel