nieuws

Drie nieuwe cateraars bedienen Amsterdamse studenten

Catering

De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam krijgen met ingang van juni 2011 andere cateraars. De onderwijsinstellingen hebben bekendgemaakt dat MiCaffè, Maas International en Sodexo de nieuwe cateraars worden.

Drie nieuwe cateraars bedienen Amsterdamse studenten

Sodexo zal de rol van Sorbon overnemen. MiCaffè zal de coffeecorners van beide onderwijsinstellingen gaan bemannen. Naast koffie worden in de espressobar ook belegde broodjes en vers fruit verkocht. De koffie- en snackautomaten worden voortaan bijgevuld door Maas International.

De nieuwe cateraars zijn gebonden aan strenge milieuregels. Twintig procent van de omzet moet komen uit de verkoop van biologische producten. De koffie moet gecertificeerd zijn met het Fairtrade-keurmerk. De cateraar moet zorg dragen voor milieuvriendelijke koffiebekers.

Het personeel dat nu in dienst is van Sorbon, zal tegen gelijke arbeidsvoorwaarden worden overgenomen door een van de nieuwe cateraars. Er wordt momenteel een projectorganisatie op touw gezet om de overgang van Sorbon naar de nieuwe cateraars soepel te laten verlopen.

Reageer op dit artikel