nieuws

Duurzaam geen hype maar trend

Catering

Duurzaam is geen hype, maar een trend. Dit zei minister Gerda Verburg maandag 21 juni tijdens een bijeenkomst over het duurzaam produceren van vlees en vis. De omzet van diervriendelijk geproduceerd vlees, kip en eieren is fors gestegen.

Duurzaam geen hype maar trend

De Veneca is een van de betrokken partijen die helpt bij het realiseren van de omzetstijging van duurzaam en diervriendelijk geproduceerd vlees, vis en eieren.

Veneca hard gewerkt

Minister Verburg: ‘Het is nu duidelijk: duurzaam is geen hype, maar een trend, waarvan ik de verwachting heb dat deze zich gestaag zal voortzetten. Ik hecht veel waarde aan de stijging waaraan alle partijen hard hebben gewerkt. Het slaat aan.’

Minister Verburg sloot vorig jaar een convenant met verschillende brancheorganisaties en de Dierenbescherming om het aandeel diervriendelijker geproduceerd vlees, kip en eieren elk jaar met minimaal 15% te verhogen. Die doelstelling is gehaald.

De Veneca, de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties, is een van de partijen die deelneemt aan het convenant ‘Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke Producten’ van mei 2009.

Reageer op dit artikel