nieuws

Duurzaam is lastig op te nemen in cateringcontracten

Catering

Steeds meer gemeenten doen aan duurzame catering door biologisch, maar ook regionaal in te kopen. De gemeenten kopen biologisch geproduceerde streekproducten voor hun kantines. Dat stimuleert de lokale economie en zorgt voor minder uitstoot van uitlaatgas tijdens het transport van de goederen dan vaak nog het geval is, meldt Gemeente.nu.

Duurzaam is lastig op te nemen in cateringcontracten

In Amersfoort, Eindhoven, Nijmegen, Haarlem en Lelystad blijkt het mogelijk bijna helemaal duurzaam en regionaal in te kopen. Steeds meer gemeenten zien dit als een onderdeel van maatschappelijk ondernemen.

Toch is het nog lastig om dit op te nemen in contracten met cateraars, meldt de Taskforce Multifunctionele Landbouw. ‘Aanbestedingen, contractmanagement. Het zijn niet de eenvoudigste werkzaamheden om dit goed te regelen. Daarom heeft de taskforce verschillende handboeken gemaakt.’ Deze zijn te vinden op http://www.multifunctionelelandbouw.nl/streekproducten/handleidingen.

Reageer op dit artikel