nieuws

DuurzamerEten.nl toont keten van boer tot cateraar

Catering

De Stichting Ketensamenwerking Verduurzaming Voedsel lanceert donderdag 12 april 2012 de website www.DuurzamerEten.nl. Deze is het resultaat van samenwerking tussen de verschillende schakels in de agrofood-keten en het ministerie van EL&I, verenigd in het Platform Verduurzaming Voedsel. Ook cateraars maken daar deel van uit.

DuurzamerEten.nl toont keten van boer tot cateraar

Diverse bedrijven zullen via de site laten zien wat zij doen om hun producten en processen duurzamer te maken. Deelnemende bedrijven zijn boeren, tuinders, fabrikanten, supermarkten, cateraars en de horeca. DuurzamerEten.nl is uniek in Europa, aldus de stichting, omdat het een centraal portaal is waarin alle schakels in de keten terug te vinden zijn. Aan de hand van negen thema’s van verduurzaming (water en bodem, energie, biodiversiteit, emissies naar de lucht, arbeid, eerlijke handel, dierenwelzijn, transport en grondstoffen en reststromen) beschrijven bedrijven in eigen woorden hun inspanningen, ambities en resultaten. De website biedt bezoekers inzicht in de verduurzamingsprocessen die gaande zijn in land- en tuinbouw, voedingsindustrie, supermarkten, horeca en catering. De komende tijd gaan de koepelorganisaties LTO, FNLI, CBL, Veneca en KHN hun leden stimuleren deel te nemen. Ook wordt samenwerking gezocht met andere initiatieven, bijvoorbeeld met Iens.nl, waarbij de duurzaamheidsinformatie die restauranthouders willen verstrekken, eenvoudig op beide websites te vinden is. De website wordt de komende tijd via o.a. een internetcampagne onder de aandacht van bedrijfsleven en consumenten gebracht.

Reageer op dit artikel