nieuws

Dwangbevel’ Aramark zorgt voor commotie onder leveranciers

Catering

Commotie en ongeloof in de VS. Een ‘dwangbevel’ van de Amerikaanse cateraar Aramark heeft daar tot heftige reacties geleid. Aramark heeft zijn leveranciers op 1 juni per brief gevraagd of ze hun prijzen met ingang van 1 juli met 12 procent willen verlagen.

Dwangbevel’ Aramark zorgt voor commotie onder leveranciers

Verlagen ze de prijzen niet dan zou dat wel eens het einde van de relatie kunnen betekenen, zo heeft de cateraar duidelijk gemaakt. Het voorstel is het gevolg van een ‘heroriëntatie’ van Aramark. Hieruit zou blijken dat het allemaal goedkoper moet en dat het aantal leveranciers wel wat kan worden teruggebracht.

De leveranciers zelf hebben nog niet publiekelijk gereageerd op het voorstel. Maar de verontwaardiging onder hen is groot, zo lieten enkele consultants weten. Zij voegden toe dat de handelswijze van Aramark ‘nergens op lijkt.’

Jonathan Doughty voorzitter van Foodservice Consultants Society International, verwacht dat alleen leveranciers die zwak staan op het aanbod in zullen gaan. ‘De kans bestaat dat Aramark blijft zitten met leveranciers die tweederangs producten leveren. Daar wordt het bedrijf niet beter van.’

Chris Stern een andere vooraanstaande consultant sprak van een agressieve aanpak. ‘Ik dacht dat Aramark een degelijke, beschaafde organisatie was. Dat is blijkbaar niet zo. Als Aramark zijn concurrentiepositie wil verbeteren, moet het maar eens goed gaan kijken naar zijn eigen efficiency. Ik dat daar veel meer winst te halen valt.’

Reageer op dit artikel