nieuws

Eenderde vindt bedrijfsrestaurant duur

Catering

Bijna eenderde van de bezoekers vindt een bedrijfsrestaurant ongezond. Daarnaast vindt dezelfde groep een kantine veelal te duur. Dat blijkt uit onderzoek dat over twee weken openbaar wordt gemaakt.

Eenderde vindt bedrijfsrestaurant duur

Het onderzoek naar eten in bedrijfskantines is uitgevoerd door adviesbureau Q & A. Het bureau ondervroeg 348 mensen die regelmatig een bedrijfsrestaurant bezoeken. Het onderzoek wordt over twee weken tijdens een congres over voeding gepresenteerd.

Van de bezoekers vindt slechts 4 procent van de bezoekers het eten in een bedrijfsrestaurant ‘heel ongezond’. 70 Procent van de ondervraagden vindt het aanbod gezond. De grootste ergernis is het gemis van salades, gevolgd door de kwaliteit en variëteit van brood. Daardoor vindt ruim eenderde de prijzen te hoog.

Volgens NRC.nl herkennen Sodexho en Albron zich maar deels in de enquête. Een gemiddelde lunchprijs van 2,50 euro vindt een Sodexho-medewerker een fooi, zo meldt de krant. Albron houdt volgens directeur Visscher een proef waarbij gezonde voeding een kwart goedkoper is. Volgens Visscher is de proef erg succesvol en is bijna tien procent van de bedrijfsrestaurants bereid over te stappen naar het nieuwe concept.

Reageer op dit artikel