nieuws

Eerste meeting partycateringkoepel

Catering

Op dinsdag 23 januari 2007 komt de Europese partycateringkoepel EPCAS voor het eerst bij elkaar. Dat doet de nieuwe organisatie in Maastricht. Er is een vol programma en een VIP party gepland.

Van 22 tot en met 25 januari bruist Maastricht van de horeca-activiteiten. De oudste vakbeurs van Nederland, de BBB, vindt plaats in het MECC. Tegelijkertijd wordt het evenement voor de topgastronomie, de EFFF gehouden én de HotelloTop. Op dinsdag 23 januari wordt er nog een activiteit aan toegevoegd. De eerste presentatie van de European Party & Catering Association (Epcas). Met als treffende slogan Linking Professional European Caterers.

La Vie, Hutten, Arjan van Dijk, Maison zijn lid

De partycateringkoepel is een initiatief van Mise en place-directeur Charles van Goch, Epcas-president is Rob de Jong. De Nederlandse leden zijn La Vie (Nijmegen), Hutten en Maison van den Boer (Veghel) en de Arjan van Dijk Groep (Oosterhout). Uit Engeland komt Rhubarb, uit België Belgo en Gourmet Invent en uit Duitsland Broich Premium Catering. Er zijn nog 12 aspirant-leden uit Engeland, Duitsland, Luxemburg Oostenrijk en Frankrijk. Het gaat telkens om bedrijven met meer dan 7,5 miljoen euro omzet.

Vuist naar Europese Commissie

Hét doel van Epcas is om een platform te zijn voor (middel)grote partycateringbedrijven in Europa. Zodat er, wanneer nodig, een vuist gemaakt kan worden naar de Europese Commissie. Tijdens de eerste bijeenkomst zal ook Europarlementariër Toine Manders spreken. De leden zullen kennis met elkaar uitwisselen en gezamenlijke branche-aangelegenheden bespreken. Denk aan Europese aanbestedingen, internationale wetten en regels, veiligheid en hygiëne.

Reageer op dit artikel