nieuws

Effect Ik Kies Bewust-logo in bedrijfsrestaurant klein

Catering

De Stichting Ik Kies Bewust is in gesprek met de cateringbranche om het Ik Kies Bewust-logo meer onder de aandacht te brengen. Dit naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat het effect van het logo op de keuze in bedrijfsrestaurants gering is.

Effect Ik Kies Bewust-logo in bedrijfsrestaurant klein

De Vrije Universiteit deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat het Ik Kies Bewust-logo weinig van invloed is op de keuze van gasten in bedrijfsrestaurants.

In restaurants waar het Ik Kies Bewust-logo nadrukkelijk aanwezig was, werd meer fruit verkocht. In de verkoopcijfers werden geen verschillen gevonden tussen restaurants waarin het label duidelijk zichtbaar was en restaurants zonder promotie van Ik Kies Bewust.

Volgens de onderzoekers zou de verklaring in het geringe effect van het logo kunnen zitten in het feit dat de meerderheid van de restaurantgasten niet echt gemotiveerd is om gezonder te eten. Bovendien zijn Ik Kies Bewust-broodjes minder gevuld waardoor ze minder aantrekkelijk ogen.

Op basis van het onderzoek van de Vrije Universiteit is de Stichting Ik Kies Bewust in gesprek met de cateringbranche om het logo meer onder de aandacht te brengen van de cateraars en de gasten.

Reageer op dit artikel