nieuws

Eurest catert nog eens 10 jaar TT

Catering

Eurest gaat de komende tien jaar de bekende motor- en autosportaccommodatie TT Circuit Assen cateren. Beide partijen tekenden woensdag de overeenkomst. Met het contract is een enorm bedrag gemoeid.

Eurest catert nog eens 10 jaar TT

Eurest verzorgt met het onderdeel Horeca al sinds 1998 de volledige catering op het TT Circuit Assen. Het cateringbedrijf ziet in de verlenging van tien jaar ‘een erkenning voor het investeren in langdurige verbintenissen’. Met het contract is een bedrag gemoeid van vele miljoenen. Eurest is onderdeel van het aan de Londense beurs genoteerde Compass Group.

100.000 glazen bier

Het terugdringen van de wachtrijen was een van de belangrijkste wensen van het TT Circuit Assen in een verlengde samenwerking, zegt algemeen directeur Compass Group Nederland, Irene Baltus. De cateraar wacht direct een vuurproef, want op zondag 29 april is het WK Superbike met ruim 30.000 bezoekers. ‘We gaan bewijzen dat aan te kunnen’, aldus Baltus. Er staan al 80.000 hamburgers, 100.000 frietjes, 15.000 belegde broodjes, 45.000 frisdranken, 10.000 fruitgerechten, 100.000 glazen bier, 40 koks en 400 horecamedewerkers in de startblokken voor het Superbike-spektakel.

TT ontmoetingsplaats zakenlui

Sinds het aantreden van Eurest tien jaar geleden werd het accent van bier en patat verlegd naar luxueuze buffetten met champagne en wijnen. Baltus: ‘Eurest en het TT Circuit hebben samen het motorcircuit weten om te toveren in een ontmoetingsplaats voor ook zakenmensen. De afgelopen jaren worden er steeds vaker congressen, seminars, vergaderingen en zelfs trouwerijen gehouden. Voor de regio een extra economische prikkel, want we proberen zoveel mogelijk de lokale leveranciers mee te laten profiteren van de groei van het circuit.’

Reageer op dit artikel